Därför är Håkan Juholt inget ledarämne

Håkan Juholt saknar alla de egenskaper som en bra ledare behöver. Och som bekant vet han själv också om detta när han sa ”jag är alldeles för yvig och ostrukturerad. Jag har varken den sociala eller politiska kapaciteten” på frågan om han skulle kunna ta över efter Mona Sahlin som partiledare för Socialdemokraterna.

För det första talar inte en seriös och duktig ledare om sig själv på det sättet som Håkan Juholt alltid gör. Att tala om sig själv att man t.ex. har blivit en bättre människa är inget en statsminister eller annan stor ledare gör utan sådana omdömen förtjänar och får man av andra.

För det andra saknar Håkan Juholt trovärdighet. Han är extremt slarvig med fakta helt okunnig i de flesta frågor.

För det tredje skyller han på andra när han hamnar i blåsväder och har gjort eller sagt något fel. Är det inte en kollega så är det medias fel enligt Håkan Juholt.

För det fjärde är han en usel debattör och hans uttalanden är ofta på sandlådenivå eller rent utav helt obegripliga. Nu senast anklagade han regeringen för att ha samarbetat med Sverigedemokraterna i frågan om det nya personalförsörjningssystemet i Försvarsmakten. När försvarsminstern sedan bemöter kritiken med att säga att Sverigedemokratrena inte ens satt med i riksdagen när regeringen och riksdagen bestämt sig för hur det nya försvaret skulle se ut säger Juholt att försvarsministern har "låg nivå".

För det femte kan Håkan Juholt aldrig stå för vad han säger eller hålla fast vid ett uttalande. Detta ständiga flipp-floppande i tunga och viktiga frågor gör att han absolut inte ska sitta på en ledande post i samhället överhuvudtaget.

För det sjätte är han en notorisk mytoman och lögnare. Man kan över huvudtaget inte lita på vad han säger. Hur var det med historien där han påstår att han smugglat tryckpressar till Polen och därefter suttit i polskt fängelse för det? Detta har han tagit tillbaka och det finns ingen som kan bekräfta att detta skulle ha hänt. 

För det sjunde gör Håkan Juholts girighet honom extremt olämplig i all offentlig verksamhet. Att tillskansa sig dubbel bostadsersättning och genom ett penndrag trolla bort sin sambos boendekostand visar på Håkan Juholts extremt dåliga moral och hans stora girighet.

För det åttonde visar Håkan Juholt på extremt dåligt omdöme då han lever tillsammans med en brottsdömd bedragerska som stulit tiotusentals kronor från sin före detta arbetsgivare.

Listan kan göras mycket längre. Socialdemokratin har dock sedan länge spelat ut sin roll i svensk politik och det är kanske helt logiskt att partiet under de senaste tio åren ständigt tappat röster och förlorat två val på raken. De kan inte längre hävda sig som ett statsbärande parti som tar hänsyn till de breda väljargrupperna och ser till hela Sverige från näringslivet till löntagaren.  På pappret är Olof Palme den sämsta partiledaren som Socialdemokraterna har haft, då han är den enda socialdemokratiska partiledare som har förlorat två riksdagsval på raken. Men Håkan Juholt med sitt dåliga omdöme och okunskap och inkompetens ska inte ens få chansen att leda Sverige.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0