Tung s-profil tvivlar på Juholt

Lennart Holmlund, Umeås socialdemokratiske Starke Man, bloggar på Västerbottens-kurirens hemsida om hans förtroende för Håkan Juholt.

”Det jag var orolig för och är fortfarande lika orolig för och det är om han kan locka till partiet breda väljargrupper utanför den fasta kärnan av partianslutna som ställer upp på partiet i alla lägen. [...] Jag är orolig inför framtiden för partiet och våra möjligheter att ha ett avgörade inflytande över samhällsutvecklingen och sist men inte minst är jag orolig över att vi inte lyckas få ett större förtroende än vi har i dag. Håkan och partiledingen har ett ansvar för att något händer snarast som gör att förtroendet ökar”

Håkan Juholt den allsmäktige

Håkan Juholt har suttit på partihögkvarteret och plitat ner några nyårslöften som han precis har skickat till Aftonbladets läsare.

Han lyckas bland annat upphöja sig själv till Gud och avslutar den magra texten med:

"Det finns inget vi inte kan göra."


Håkan Juholt den allsmäktige

Håkan Juholt har suttit på partihögkvarteret och plitat ner några nyårslöften som han precis har skickat till Aftonbladets läsare.

Han lyckas bland annat upphöja sig själv till Gud och avslutar den magra texten med:

"Det finns inget vi inte kan göra."


Håkan Juholt är sämst i Sverige

Enligt Aftonbladet/­Sifo rasar förtroendet för ­Håkan Juholt till 16 procent. Inte ens en femtedel av väljarna har stort eller mycket stort förtroende för S-ledaren. Dessutom saknar 44 procent helt förtroende för ­honom. Det är den sämsta siffran hittills under mätningens 16-åriga historia om man tar bort skämtet Jimmie Åkesson.

Nya bottenrekord för Håkan Juholt

Den teoretiska botten för Socialdemokraterna är givetvis noll procent av rösterna och med Håkan Juholt vi rodret tycks det inte finnas nångra hinder att hamna där. Den socialdemokratiska nedgången har än så länge inte nått slutet och 25,4 procent är bottenrekord i Sifos decembermätning. Socialdemokraterna når också en ny bottennivå i Synovates decembermätning där de får 24,2 procent.

Håkan Juholt har alla de egenskaper som väljarna inte vill se hos en statsministerkandidat. Han är glömsk, har dålig moral, ändra åsikt när det passar, står ej för vad han säger, står inte upp för sina medarbetare, glömer bort att delge viktig information och har dessutom den dåliga smaken att leva tillsammans med en brottsdömd "kulbo".



Bilden är från helagotland.se

Juholt var inte ens tredjevalet

Det är uppenbart att Håkan Juholt är partiordföranden som ingen vill ha. Oppinionssiffrorna visar framför allt att väljarna inte vill det.

I en intervju i Di Weekend säger det före detta socialdemokratiska statsrådet Jan Nygren, angående socialdemokraternas senaste val av partiordförande, att Julholt var någon sorts nödlösning.

"Han var naturligtvis varken första-, andra- eller tredjehandsvalet. Men olika delar av partiet blockerade varandra"


Sänket Juholt

Det finns väldigt få idag som kan säga vad Anders Juholt och hans parti egentligen står för, särskilt inte han själv. Juholts förlåt-mig-turné har blivit ett stort fiasko.

Enligt färska siffror från Demoskop idag får Håkan Juholt de sämsta förtroendesiffrorna någonsin. Bara 2,12 på en femgradig skala, att jämföra med Fredrik Reinfeldts snittbetyg 3,46. Siffrorna redivisas bland annat i Expressen idag.

Att det Socialdemokratiska partiet har förtroende för virrpannan Juholt är också en indikation på hur snurrigt partiet är.


Nytt dråpslag för Juholt

Den negativa trenden för Håkan Juholt och hans parti fortsätter nedåt. Det har länge varit uppenbart att väljarna har tappat förtroende för S-ledaren. Detta visar även Metro/Yougovs nya undersökning.

Juholt och Socialdemokraterna får nu 24,1 procent, den hittills lägsta uppmätta siffran.

Ännu fler osanningar från Juholt

Håkan Juholt fortsätter tala osanning. Juholt menar gång på gång att svenska studenter tvingas bo i garage. Men det saknas belägg för att så skulle vara fallet. Erik Scheller har i en artikel på Newsmill redogjort hur det står till med Juholts påstående.

Post- och telestyrelsen totalsågar Juholt utspel

För att försöka dölja dagens katastrofsiffror från SCB kom Juholt idag med ett utspel i Dagnes Nyheter.

Juholt kräver nu att alla i Sverige ska ha tillgång till samtliga teleoperatörers mobilnät, även de som bor långt ut i glesbygden.

Men Juholts utspel om mobiltelefonin är orealistiskt, enligt statliga Post- och telestyrelsen (PTS). Sverige ligger redan i Europatoppen när det gäller mobilnätens täckning och att även nå de sista procenten låter sig knappast göras, påpekar Olof Bjurö på PTS:

"Vi ställde väldigt höga krav på täckning när 3 G-näten byggdes. Vi har också väldigt höga krav på yttäckning i 450- eller NMT-nätet. Operatören Net 1 ska där täcka minst 80 procent av ytan i varje län. Ska man bygga master så att alla får tillgång till mobilnäten blir det oerhört dyrt. Dessutom måste man då bygga master där vi inte får bygga, till exempel i naturskyddade områden. Man måste också bygga vägar fram till masterna. Det kommer helt enkelt inte att gå. Det finns också satellittelefoni och det kommer allt mer i framtiden. Det är än så länge dyrare och inte ens med satellittelefoni kommer man att nå över allt."

Man undrar vad som rör sig i Juholts huvud? Är detta prioriteringar som ska lyfta honom i tider då hans parti totalt förlorat greppet om de viktiga storsdadsväljarna (i Stockholm är Miljöpartiet nästan lika stora som Socialdemokraterna)?

Kommer Juholt att överleva helgen?

I helgen samlas Socialdemokraterna på sitt årliga förtroenderåd. För femtio-elfte gången pratas det om nystart. Samtidigt redovisas nya katastrofsiffror för Juholt och hans parti. Nu vill allt fler S-väljare vill att han avgår och den förlåt mig-turné som han genomfört har inte stoppat opinionsraset.

I fredags förnedrade han sig själv inför både det svenska och norska folket genom sin närvaro i nöjesprogrammet Skavlan på SVT. Tittarna fick bland annat se hur enkelt statsministerkandidaten byter åsikt. Han meddelar först lite kaxigt att han inte har tid med några vänner för att jobbet tar all tid. När han sedan blir ifrågasatt för detta, meddelar han lika tvärsäkert att han har massor av vänner. Juholt ändrar åsikt på sekunden!



Bilden är från SVT.se

RSS 2.0