Post- och telestyrelsen totalsågar Juholt utspel

För att försöka dölja dagens katastrofsiffror från SCB kom Juholt idag med ett utspel i Dagnes Nyheter.

Juholt kräver nu att alla i Sverige ska ha tillgång till samtliga teleoperatörers mobilnät, även de som bor långt ut i glesbygden.

Men Juholts utspel om mobiltelefonin är orealistiskt, enligt statliga Post- och telestyrelsen (PTS). Sverige ligger redan i Europatoppen när det gäller mobilnätens täckning och att även nå de sista procenten låter sig knappast göras, påpekar Olof Bjurö på PTS:

"Vi ställde väldigt höga krav på täckning när 3 G-näten byggdes. Vi har också väldigt höga krav på yttäckning i 450- eller NMT-nätet. Operatören Net 1 ska där täcka minst 80 procent av ytan i varje län. Ska man bygga master så att alla får tillgång till mobilnäten blir det oerhört dyrt. Dessutom måste man då bygga master där vi inte får bygga, till exempel i naturskyddade områden. Man måste också bygga vägar fram till masterna. Det kommer helt enkelt inte att gå. Det finns också satellittelefoni och det kommer allt mer i framtiden. Det är än så länge dyrare och inte ens med satellittelefoni kommer man att nå över allt."

Man undrar vad som rör sig i Juholts huvud? Är detta prioriteringar som ska lyfta honom i tider då hans parti totalt förlorat greppet om de viktiga storsdadsväljarna (i Stockholm är Miljöpartiet nästan lika stora som Socialdemokraterna)?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0