Juholt vill diktera medias villkor

Pajasen och statsministerkandidaten Håkan Juholt har i dagarna dragit ut på Sverigeturné för att främst försöka vinna tillbaka partikamraternas förtroende.

Under Juholts Malmöbesök den 26 oktober 2011 rapporterade Sydsvenskan att Juholt fortsätter att försvara det besynnerliga beslutet att bojkotta partiledardebatten i TV – i protest mot att han placerats på samma sida i studion som ledaren för Sverigedemokraterna. Enligt Juholt måste SVT nu antingen ändra upplägget på partiledardebatterna eller förlora dem till TV4.

http://www.sydsvenskan.se/opinion/huvudledare/article1565249/Cirkus-Juholt-kom-till-stan.html

Juholt visar här hur han vill kontrollera och diktera medias villkor.

Ska slarvern Juholt verkligen få förvalra våra skattepengar i framtiden?

Håkan Juholts fem i topp ”flip-flops"

Håkan "flip-flop" Juholt byter åsikt när det passar honom och tycks göra detta lika ofta som ekonyheterna sänds i radion. Impulsivt kastar han ur sig påstående som han tycker passar in i sammanhanget och det han säger är ofta fel. 

5) Nedläggning av ambassader

Den december 2010 röstade Socialdemokraterna och Håkan Juholt  tillsammans med bland andra Sverigedemokraterna igenom ett förslag i riksdagen att 300 miljoner kronor skulle sparas på regeringskansliets budget.

Den 11 augusti 2011 kovänder Håkan Juholt och kommer överens med regeringen att besparingsbeslutet ska tas tillbaka.

4) Juholts Kovändning

På tisdagen den 11 oktober 2011 hävdade Håkan Juholt bestämt att han inte fick kommentera förundersökningen mot honom angående hans felaktiga bostadsersättning.

Det pågår en förundersökning och jag är förhindrad att uttala mig. /../ Det får jag inte. Så fungerar det i Sverige"

Men efter att åklagaren i målet, Stefan Göransson, påpekat det uppenbara felet och kallat det en mänsklig rättighet att yttra sig gjorde Juholt en rejäl i kovändning.

”Det så klart att jag kan uttala mig, men jag tycker att det är olämpligt”, sa Juholt till Expressen.

3) Den svenska Libyeninsatsen

Under Mona Sahlins ledning stödde Socialdemokraterna en flygförbudszon över Libyen. Men i maj, som nytillträdd partiledare, krävde Håkan Juholt att alla svenska stridsflygplan skulle tas hem. Efter intern kritik ändrade han sig, och kunde även tänka sig marina insatser.

2) Budgetmotionen

Fredagen den 28 september avslöjar SVT att det blivit bråk i Socialdemokraternas riksdagsgrupp. Ledamöterna hade upptäckt att Håkan Juholt och Tommy Waidelich inte planerade någon återställning av a-kassan i sin skuggbudget. ”Vi har en budgetmotion som inte håller måttet vare sig till form eller innehåll”, skrev gruppledaren i riksdagen Carina Moberg. Under helgen som följde fick det verkställande utskottet extrainkallas och skuggbudgeten fick görs om. När nya skuggbudgeten presenteras på måndagen den 3 oktober för riksdagsgruppen på måndagen blev det fortsatta diskussioner och ändringar. Först på tisdagen lyckas man fatta beslut som även den kritiserades intern.

1) Medborgarskapsfrågan

Fredagen den 7 oktober, samma dag, som skandalen kring Juholts bostadsersättning uppdagas meddelade socialdemokraternas juridiske talesperson, Morgan Johansson, att partiet stod bakom Ilmar Reepalus förslag att invandrare som begår brott ska kunna utvisas även efter att de fått medborgarskap. På eftermiddagen samma dag går Håkan Juholt ut och dementerar att partiet står bakom förslaget, och Morgan Johansson tvingas ta tillbaka sitt yttrande. Till saken hör att innan Morgan Johansson gick ut och ställde sig bakom det kontroversiella förslaget ska han ha ringt upp Håkan Juholt, som då sanktionerade förslaget.

 

 


Flip flop Junholt

I Expressen den 24 april 2011 avslöjas mindre smickrande sidor hos Håkan Juholt. På en bar i Istanbul tillsammans med hans sambo klagar S-ledaren på drinkpriserna, hånar sin partikamrat och läser högt ur en mejlkonversation med en partikollega inför sin sambo, som han tidigare har sagt att han aldrig pratar politik med. Allt medan de svenska turisterna på baren smyglyssnade och tog bilder på statsministerkandidaten.

Mycket pekar på att Håkan Junholt har väldigt svårt att hålla sig till sanningen eller stå för vad han säger. Han kommer ofta med dubbla budskap. Han kan ändra sig från ena minuten till den andra. Han är minst sagt oförutsägbar och inte särskilt statsmannamässig. Vill vi att denna man ska leda Sverige 2014?

Kan en person som inte tror på sig själv leda Sverige?

Inte ens Håkan Juholt själv trodde att han skulle passa för partiledarjobbet.

Så här sa han är Sveriges Radios dokumentär ”Partiledaren – en dokumentär om Juholts väg till makten” som sändes den 3 maj 2011.


”Oj! De är inte kloka. Jag är alldeles för yvig, ostrukturerad – jag har inte en personlighet som passar för att ha ett sådant ledande uppdrag. Jag vet det, jag känner mig själv väldigt väl. Jag ser det som helt otänkbart. Jag har varken kapaciteten politiskt eller socialt att ställa mig först i Sveriges största politiska parti. Jag inser min begränsning.”


Socialdemokraterna har ett extremt omodernt synsätt på hur en politisk ledare ska väljas med en sluten nomineringsprocess utan insyn.

Vid valet av ny partiledare för socialdemokraterna 2011 hade alla tänkbara kandidater tackat nej. Kvar fanns Håkan Juholt och han tackade ja trots sina egna ”begränsningar”. 

Är denna man lämplig som Sveriges statsminister?

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0