Mytomanen Juholt

Återigen framkommer det att Håkan Juholt häver ur sig saker som inte stämmer. Inte nog med att han fortsätter försöka diktera medias villkor. Han ljuger om att det finns en uppgörelse mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet om att bojkotta Sveriges Televisions upplägg att låta samtliga oppositionspartier stå på samma sida i debatter med regeringssidan. Någon sådan överenskommelse finns inte enligt Miljöpartiet och Vänsterpartiet vilket Dagens Nyheter rapporterar om.

I radioprogrammet Studio Ett torsdagen den 10 november 2011 sa Juholt: "om inte SVT ändrar sig så går partiledardebatterna över till TV4. De tror att man ska komma så fort de knäpper med fingrarna, så är det inte alls. Jag ställer inte upp på det. Behandlar de inte Socialdemokraterna med respekt kan de köra programmen utan oss." Samtidigt sa Juholt att Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och också Miljöpartiet var överens om att inte gemensamt ställa sig på samma sida i studion som Sverigedemokraterna vid kommande TV-debatter.

Sydsvenska Dagbladets ledarsida den 11 november 2011 påminner om hur Socialdemokraterna under förra mandatperioden gjorde ett stort nummer av att borgerliga ministrar inte ställde upp på alla debatter radio och tv föreslog. Då tycktes socialdemokratiska företrädare anse att de borgerliga ministrarna skulle "komma så fort man knäpper med fingrarna". Ledarsidan beskriver en historielös man med hybris. Hybris för att han försöker diktera egna villkor. Just det han anklagar SVT för att göra. Det är som om Juholt tror att världen snurrar kring honom och hans parti.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0