Bottenrekord för Juholt och S

Idag rapporterar flera medier om nya bottennoteringar i opinionen för socialdemokraterna.



Dagens Nyheter skriver bland annat att inte ens socialdemokraternas egna väljare står helhjärtat bakom Juholt. Synovate frågade1 005 väljare om vem de föredrar, Håkan Juholt eller Fredrik Reinfeldt, på fem olika områden som ingår i en statsministers kärnuppdrag. Fredrik Reinfeldt vinner stort på samtliga områden. Störst är skillnaden när det gäller vem som bäst företräder Sverige utomlands. Där föredrar 72 procent av de tillfrågade Fredrik Reinfeldt, mot 12 procent för Håkan Juholt. Bara 11 procent Juholt är bättre lämpad än hans huvudmotståndare att leda Sverige i händelse av en allvarlig kris.

Även Aftonbladet har svarta rubriker. I United Minds nya mätning hamnar socialdemokraterna för första gången under 25 procent sedan deras mätningar började. Ingen s-representant ville kommentera siffrorna. Alla hänvisade till partisekreterare Carin Jämtin som inte gick att nå.

Lena Melin skriver på Aftonbladet att krissiffrorna kanske inte handlar om Juholt och hans affärer utan snarare om att socialdemkokraterna inte längre är det statsbärande partiet.

Expressen skriver också om detta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0