Är Juholts dagar räknade?

Socialdemokraternas partiledare och statsministerkandidat kravlar sig envist fast. Och det kanske inte är så konstigt med en månadslön på 144 000 kr. Frågan är om han överhuvudtaget kommer att kunna återfå förtroendet ens hos sina kärnväljare? Jag inbillar mig att socialdemokratiska väljare inte tycker att en person med miljonlön ska söka bostadsbidrag och på så sätt göda sig själv med skattebetalarnas pengar.

När han, efter den senaste skandalen, begav sig ut på turné i Sverige för att försöka återvinna förtroendet träffande ha enbart ett hundratal redan frälsta s-medarbetare ute i distrikten. Är det så man, som statsministerkandidat, återvinner förtroendet bland de viktiga storstadsväljarna och barnfamiljerna med huslån och bil?

Frågan är om Juholts bufflighet räcker för att hålla honom kvar vid partiledarposten fram tills nästa val? Inte ens efter 15 år hade väljarna glömt Mona Sahlins slarv mer räkningar, toblerone och ärenden hos kronofogden mm. Det är kanske högst troligt att väljarna kommer att ha mycket svårt att förlåta Juholt för hans lögner och slarv trots buffligheten. Buffligheten kanske snarare förstärker den negativa bilden som många redan har.

Läs även Aftonbladets artikel om Juholts kamp mot klockan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0